Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Édes sütemények

Vaníliás karika

 

Hozzávalók:

1 evőkanál méz,10dkg cukor,20dkg vaj,1 tojás,1/2 rúd vanília kikapart belseje,csipet só,37dkg liszt,1 evőkanál tejpor,1/3 csomag sütőpor,10 dkg csokoládé/ét vagy tej/

A mézet,a cukrot,a vajat géppel elkeverjük majd hozzáadjuk a tojást,a vaníliát,egy csipet sót és tovább habosítjuk.A liszttel elkeverjük a sütőport és a tejport majd a vajas masszával összegyúrjuk.Lisztezett deszkán 1cm vastagra nyújtjuk,szaggatjuk.170C-s sütőben aranybarnára sütjük.A csokit felolvasztjuk és belemártjuk a kihűlt karikákat.

 

 

                                                            

vanilias-karika.jpg

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Duplacsokis muffin

 

"Száraz hozzávalók":25dkg liszt,2 teáskanál sütőpor,1/2 teáskanál szódabikarbóna,2 evőkanál kakaópor,17,5 dkg cukor,15 dkg apróra vágott étcsoki

"Nedves hozzávalók":2,5dl tej,1dl olaj,1 teáskanál vanília kivonat(aroma is lehet),1 tojás

Száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük,a nedves hozzávalókat egy másik edényben kézi habverővel szintén.A nedveset a szárazhoz adjuk fakanállal összekeverjük,majd kiadagoljuk a muffin formákba.180C-n kb. 20 perc alatt kész.

 Tipp: 1narancs reszelt héját is adok néha hozzá.

 

suti-112.jpg

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Csillagocska

 

Hozzávalók:50 dkg liszt,1/2 csomag sütőpor,15dkg porcukor,2 csomag vaníliás cukor,2 tojás,25dkg margarin és a kész süti leszórásához vaníliás porcukor

Egy tálba szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,közepébe mélyedést nyomunk ebbe jön a porcukor,vaníliás cukor,tojás.Körberakjuk margarinnal és a közepéből kiindulva egy villa segítségével pépet készítünk majd kézzel gyorsan összegyúrjuk.Kinyújtjuk kb 3-4 mm vastagságura,kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.175C-n világosra sütjük,ha kihűlt barack lekvárral összeragasztjuk és vaníliás cukorral megszorjuk.

 

 

csillagocska.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Moszkauer

 

Hozzávalók:5 dkg vaj,5 evőkanál tejszín,5 dkg cukor,10 dkg durvára őrölt mandula,5 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack,3 dkg liszt és 10 dkg olvasztott étcsoki a korongok bekenéséhez

A sütőt 175C-ra előmelegítjük,sütőpapírral kibéleljük a tepskiket.A vajat a tejszinnel és a cukorral egy lábosban összeolvasztjuk majd felforraljuk,de amint felforr lehúzzuk a tűzről.Belekeverjük a mandulát,aszalt barackot és a lisztet.A tepsibe egymástól pár centire egy kiskanálnyi halmot teszünk,picit lelapítjuk és kb.10-12 perc alatt megsütjük.Várunk pár percet majd rácsra helyezzük.Ha kihűlt akkor olvasztott csokival bekenjük.

 

 

 

moszkauer.jpg

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kókuszos szelet

Hozzávalók
Tésztához:
5 tojás
30 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
24 dkg liszt
1dl olaj
A barackos morzsához:
20 dkg babapiskóta
25 barack lekvár
0,5 dl rum
0,5 dl tej
A kókuszkrémhez:
20 dkg kókuszreszelék
4dl tej
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé

1,A tojásokat verjük habosra a cukorral és 0,5 dl hideg vízzel.
Felváltva keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet és az olajat.Simítsuk a masszát beolajozott,kilisztezett tepsibe,és előmelegített sütőben,180C-n süssük kb.25 percig.
2,Az összetört babapiskótát tegyük tálba.Adjuk hozzá a lekvárt,a rumot,a tejet,és morzsoljuk a sütire.
3,A kókuszkrémhez tegyük fazékba a kókuszreszeléket.Öntsük fel a hideg tejjel,adjuk hozzá a cukrot és kevergetve főzzük 5 percig.Adjuk hozzá a feldarabolt vajat,és keverjük,amíg fel nem olvad benne.Az így kapott krémet simítsuk a morzsarétegre.
4,Az étcsokit tegyük zacskóba és forró vízben olvasszuk meg.Vágjuk le a nylon tasak egyik sarkát,rács alakban nyomjuk a csokit a krémre,majd tálalásig tegyük a sütit a hűtőbe.

Tipp A csokit gőz felett is felolvaszthatjuk majd kanál segítségével is a sütire leht csorgatni.Ha forró vízbe mártott késel szeleteljük fel akkor nem törik össze rajta a csokoládé.

 

suti-184.jpg

 

suti-191.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tarka tészta

 

Hozzávalók:4 nagyobb tojás,20 dkg cukor,18 dkg liszt,2-3 evőkanál kakaópor,fél csomag sütőpor,0,5 dl forró víz,0,5 dl olaj

A tojásokat ketté választjuk.A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.Robotgéppel a sárgájákat a cukorral kb.5 percig habosra keverjük majd a forró vizet és az olajat 2-3 részletben hozzáadjuk,elkeverjük.A sütőporral vegyített lisztet több részletben a tojásos-cukros masszához adagoljuk.A kemény habbá vert fehérjét fakanállal ehhez a masszához adjuk,majd a fele tésztát belesimítjuk a tepsibe a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport elkeverjük a fakanállal majd rácsorgatjuk a tepsiben lévő sima masszára.A fakanál nyelével csíkokat húzunk bele.175C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

 

 

tarka-teszta.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Duna hullám

 

Tészta:ugyanaz mint a tarka tésztánál csak meggyet is dobálok a tésztába/kb 20 dkg-t/

Krém:1 csomag  vaníliás puding por,4dl tej,4 evőkanál cukor,2 csomag vaníliás cukor,20 dkg vaj/1 teáskanál vanília aromát is szoktam tenni hozzá/

Máz:20 dkg étcsoki,2 evőkanál olaj

A pudinghoz adom a cukrot,vaníliás cukrot és a tejet majd sűrű pudingot készítek belőle.Habosra keverem a puha vajat azután a kihűlt pudinghoz adom és jól elkeverem.A kihűlt tésztára kenem a krémet.A mázhoz a csokit vízgőz felett összeolvasztom az olajjal.Elsimítom a csokimázt a tésztán,majd egy villával hullámokat rajzolok a csokiba.Hűtőbe teszem,hogy a csokimáz megdermedjen.

 

 

duna-hullam.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Túrófánk

 

Hozzávalók:15dkg liszt,25dkg túró,3dkg vaj,1 citrom reszelt héja,1csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,csipet só,5dkg cukor,1 tojás.Szilikonforma a sütéshez.

A sütőt 180C-ra előmelegítük.A vajat a cukorral a vaníliás cukorral habosra keverjük majd a a tojást is hozzáadjuk és elkeverjük.A túrót is hozzákeverjük majd a sütőporral,sóval,citromhéjjal elkevert lisztet is belekeverjük.A szilikonformát megtöltjük a tésztával és kb.12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.Gyümölcsdzsemmel/öntettel vagy csokimártással tálalhatjuk.

 

 

turofank.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lekváros bukta

 

Tészta: 35dkg liszt,1 tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2.5dl langyos tej,2dkg élesztő,1/2 mokkás kanál só,5dkg puha vaj vagy margarin

Töltelék:sütésálló lekvár

Csészébe szórjuk a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet,sót majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Liszthez adjuk a tojást,az élesztős cukros tejet és a vajat majd alaposan kidolgozzuk.Megszórjuk kis liszttel,letakarjuk és langyos helyen kb.35-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.Mikor megkelt lisztezett deszkán kicsit átdolgozzuk majd kinyújtjuk,négyzetekre vágjuk.A négyzetekre lekvárt helyezünk majd hasábra összehajtjuk és szorosan egymás mellé téve egy kivajazott tepsibe pakoljuk.Olvasztott vajjal megkenjük a bukták tetejét és oldalát is,letakarjuk és kb.fél órát kelesztjük még.Sütöbe tesszük-amit előzőleg nem kell bemelegíteni-viszont egy kis edénybe tehetünk vizet amit elhelyezhetünk a sütő aljában.175C-n kb.30 perc alatt megsütjük a buktát.10perc sülés után fél dl tej és 1csomag vaníliás cukor keverékével meglocsolom a buktákat majd visszatolom a sütőbe és készre sütöm.

 Tipp: kakaós csigához:10dkg vaj,3-4evőkanál cukor,1evőkanál cukrozatlan kakaó

 

 

lekvaros-bukta-fahejas-csiga.jpg

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Reszelt túrós

 

Tészta:30dkg liszt,20dkg margarin,12dkg porcukor,1 tojássárgája,1csomag vaníliás cukor,3dkg kakaópor

Töltelék:50dkg túró,12dkg porcukor,2tojássárgája,1citrom reszelt héja,1csomag vaníliás cukor,5dkg mazsola,2dkg darált keksz,3 tojásfehérje

 

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk majd két részre osztjuk és hűtőbe tesszük kb.fél órára.A túrót áttörjük,porcukorral,tojássárgájával,vaníliás cukorral,citromhéjjal,mazsolával és a darált kekszel összekeverjük.3 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd óvatosan a túrós masszához keverjük.A tészta felét a tepsibe reszeljük rásimítjuk a tölteléket majd a tészta másik felét a töltelékre reszeljük.175C-n kb 30-35 perc alatt megsütjük.Ha kihűlt felvágjuk és porcukorral meghintjük.

 

 

 

reszelt-turos.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tarka muffin meggyel

 

Hozzávalók:10dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg cukor,2 tojás,0.3dl forró víz,0.3dl olaj,1púpos evőkanál kakaópor,magozott meggy

A sütőt 175C-ra előmelegítjük,a muffin sütőbe papírkapszlikat helyezünk. A tojások sárgáját a cukorral 3-5percig alaposan elkeverjük majd felváltva 2részletben hozzákeverjük az olajat és a forró vizet is.Liszthez adjuk a sütőport aztán több részletben ezt is hozzákeverjük.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük majd fakanállal óvatosan a masszába forgatjuk.Egy edénybe a massza felét átrakjuk és a kakaóport belekeverjük.A muffin formákba először a sima tésztát majd rá a kakaós tésztát teszem és egy kanál nyelével húzok pár csíkot a masszába azután mindegyik közebébe belenyomok egy szem meggyet.Sütőbe helyezem és kb.15-20 perc alatt megsütöm.

 

 

tarka-muffin-meggyel.jpg

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mini kókuszos-mézes

 

Tészta: 3dkg margarin,1tojás,20dkg porcukor,2dl tej,2evőkanál langyos méz,25dkg liszt,1 csapott kávéskanál szódabikarbóna,mokkáskanálnyi őrölt fahéj és szegfűszeg(mézeskalács fűszerkeverék is lehet)

Csokimáz: 22dkg margarin,25dkg porcukor,4evőkanál kakaópor,4evőkanál forró tej,1evőkanál rum vagy rumaroma

A margarint,a tojást,a porcukrot a fűszerekkel kikeverjük.Hozzáadjuk a tejet,a mézet,a lisztet és a szódabikarbónát.Összekeverjük,tepsibe öntjük és 175C-ra előmelegített sütőben kb.20-30 perc alatt megsütjük.

A máz hozzávalóit egy lábasban összefőzzük majd a kihűlt kockákra vágott piskótát megforgatjuk benne és kókuszreszelékben meghempergetjük.

Tipp: mini muffin formában is elkészíthető a tészta majd bevonjuk csokimázzal és kókusszal.

 

 

 

mini-kokuszos-mezes.jpg

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

Túrógombóc

 

Hozzávalók: 50dkg túró,3 tojás,8-9dkg gríz,pici só

A túrót áttörjük majd a tojást,sót,és a grízt is hozzákeverjük,pihentetjük kb.20percig aztán gyöngyöző vízben kb.3-5 percig főzzük.Pirított zsmemorzsára szedjük,tejföllel és porcukorral kínálhatjuk.

 

 

 

turogomboc.jpg

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Túrógombóc másképp

 

Hozzávalók: 25dkg túró,10dkg cukor,1 citrom reszelt héja,1csomag vaníliás cukor,

Díszítéshez: kókuszreszelék,csokidara

A túrót áttörjük majd a cukrot,a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk és elkeverjük.Kis gombócokat formálunk majd kókuszreszelékben vagy csokidarában megforgatjuk.

Tipp: tetszés szerint megforgathatjuk darált dióban,vagy pírított darált mandulában is.

 

 

turogomboc-maskepp.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Kapros-túrós lepény

 

Tészta: 10dkg liszt,10 dkg rétesliszt,1,5dkg élesztő,1 teáskanál kristálycukor,2dkg vaj,1tojás,1dl tej,csipet só

Töltelék: 2tojássárgája,3tojásfehérje,1evőkanál búzadara,50dkg túró,2evőkanál tejföl,2evőkanál porcukor,1/2 teáskanál só,egy csokor apróra vágott kapor,1tojássárgája+1 evőkanál tejföl a lekenéshez

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.A vajat a lisztben elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval együtt dagasztjuk.Letakarjuk majd duplájára kelesztjük kb.30-40 perc alatt.Lisztezett deszkán a tepsi méretére kinyújtjuk és a kivajazott tepsibe helyezzük.Míg újból kel kicsit addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelékhez a 2tojássárgáját a cukorral habosra keverjük majd a túrót és a búzadarát is hozzákeverjük.Sózzuk,beletesszük az apróra vágott kaprot.3tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és fakanállal óvatosan a túróhoz keverjük.A tésztára simítjuk a tölteléket és 200C-ra előmelegített sütőbe tesszük.20 perc sütés után tejföllel kikevert tojássárgájával lekenjük és még kb.5-10 percig sütjük.

 

 

 

kapros-turos-lepeny.jpg

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kakaós kalács


Tészta:35dkg liszt,1 tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2.5dl langyos tej,2dkg élesztő,1/2 mokkás kanál só,5dkg puha vaj vagy margarin

Töltelék:  10dkg vaj,3-4evőkanál cukor,1 evőkanál cukrozatlan kakaó

Csészébe szórjuk a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet,sót majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.Liszthez adjuk a tojást,az élesztős cukros tejet és a vajat majd alaposan kidolgozzuk.Megszórjuk kis liszttel,letakarjuk és langyos helyen kb.35-45 perc alatt a duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk majd kinyújtjuk.A töltelékhez a vajat megolvasztjuk majd a cukrot és a kakaót hozzákeverjük.Elkenjük a tésztán, feltekerjük és egy kivajazott 26cm-s tortaformába helyezzük csigaformában.Olvasztott vajjal lekenjük  az oldalát is majd letakarjuk és még 30 percig kelesztjük.Sütöbe tesszük-amit előzőleg nem kell előmelegíteni-és 175C-n kb.30perc alatt megsütjük.

Tipp: A sütő aljára egy kis edénybe tehetünk vizet ez jót tesz a kelt tésztáknak.10perc sütés után 1csomag vaníliás cukor és fél deci tej keverékével lekenhetjük a tésztát majd visszatoljuk a sütőbe.

 

 

 

kakaos-kalacs.jpg

 

 

kakaos-kalacs.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Csokitorta

 

Piskóta: 6tojás,30dkg cukor,30dkg liszt,1dl forró víz,1dl olaj,1csomag sütőpor

Csokikrém: 1csomag főzős csokipuding,fél liter tej,7evőkanál cukor,20dkg ráma,1evőkanál kakaópor

A tojássárgájákat a cukorral jó habosra keverjük robotgéppel majd több részletben felváltva hozzákeverjük az olajat és a forró vizet is.A liszthez keverjük a sütőport majd ezt is több részletben a tojásos-cukros masszához adjuk.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.

A csokikrémhez a pudingot a cukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük és pudingot főzünk belőle majd hűlni hagyjuk.A rámát habosra keverjük hozzáadjuk a kakaóport majd a kihűlt pudingot is.A piskótát kettévágjuk az egyik lapra kenjük a krém 2/3-t ráhelyezzük a másik lapot és a maradék krémmel körbekenjük a piskótát.Csokiforgáccsal díszíthetjük.

 

 

 

csokitorta.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hólabda

 

Piskóta: 4tojás,20dkg cukor,17dkg liszt,3dkg kakaópor,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj

Krém: 1csomag vaníliás pudingpor,5evőkanál cukor,1csomag vaníliás cukor4dl tej,15dkg ráma,2teáskanál vanília aroma

Csokimáz: 15-20 dkg étcsoki,2evőkanál olaj

Hempergetéshez: kb. 1csomag (20dkg) kókuszreszelék

A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral majd felváltva hozzákeverjük az olajat és a forró vizet.A liszthez keverjük a sütőport majd ezt is több részletben a tojásos-cukros masszához adjuk végül a kakaóport is hozzákeverjük.A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük majd fakanállal óvatosan a masszába forgatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 175C-ra előmelegített sütőban kb.20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.

A krémhez a pudingporból,cukorból,vaníliás cukorból és tejből pudingot készítünk majd hülni hagyjuk.A rámát habosra keverjük hozzáadjuk a vaníliaaromát és a kihült pudingot is majd elkeverjük.

A kihűlt piskótából egy pogácsaszaggatóval(tetszőleges méret)köröket szaggatunk majd a köröket kettévágjuk megkenjük krémmel azután körbe is bekenjük és kókuszreszelékben meghempergetjük.Étcsokit gőz fölött az olajjal megolvasztjuk majd a kész hólabdák tetejét csokimázzal bevonjuk.

 

 

holabda.jpg

 

holabda-torta.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Diós/mogyorós copf

 

Tészta: 30dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg cukor,1csomag vaníliás cukor,10dkg puha vaj,15dkg tejföl

Töltelék: 20dkg darált dió vagy mogyoró,10dkg cukor,1tojás,1tojásfehérje,2evőkanál víz

Lekenéshez: 1tojássárgája,1 teáskanál tej  Sütés után: 2evőkanál sárgabarack lekvár,1 evőkanál víz

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük robotgéppel alacsony majd legmagasabb fokozaton 2perc alatt összedolgozzuk,hengerré formáljuk.

A töltelékhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összekeverjük

A tésztát lisztezett deszkán 40x35cm-s téglalappá kinyújtjuk.Egyenletesen megkenjük a töltelékkel a szélén 1cm-nyi részt üresen hagyunk.A tésztát hosszabbik oldalánál fogva lazán feltekerjük.Középen kettévágjuk és a két tészta tekercset összefonjuk majd a két végét erősen összecsiptetjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.Tojássárgáját a tejjel kikeverjük és bekenjük vele a copf tetejét.180C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40 perc alatt megsütjük.

A sárgabarack lekvárt a vízzel elkeverjük és felmelegítjük.A mogyorós copfot mikor kivettük a sütőből megkenjük a lekvárral.

Tipp: dióval készítve egy teáskanál vanília aromát tettem a töltelékhez,ha mogyoróval készítjük akkor egy teáskanál mandula aromát tehetünk hozzá.

  

 

dios-copf.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tiramisu/Citromos tiramisu

 

Krém: 2tojás,25dkg mascarpone,2evőkanál porcukor,1evőkanál forró víz a citromoshoz: 1 citrom reszelt héja

Tetejére: kakaópor

Továbbá:1doboz babapiskóta/20dkg/

Mártogatáshoz:1,5-2dl fekete kávé,2evőkanál rum vagy a citromoshoz:1,5-2dl víz,1nagy citrom leve

A tojásokat szétválasztjuk.Fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a mascarponéval robotgéppel elkeverjük.Forró vízben feloldjuk a cukrot majd a krémhez keverjük.A fehérjét fakanállal óvatosan a krémhez adjuk.3-4 evőkanállal félreteszünk a krémből.A piskótát a rumos-kávéban/a citromoshoz citromlé+víz keverékében megforgatjuk,de csak 1-2 másodpercig nem kell,hogy elázzon a piskóta.A piskóta harmadát lefektetjük a tálba majd a krém felét rákenjük aztán jön a következő réteg piskóta és a krém másik fele végül az utolsó piskóta réteg amin elkenjük a félretett krémet.Vastagon megszórjuk a kakaóporral majd hűtőbe tesszük. 

Kb. 4adag lesz belőle

 

 

citromos-tiramisu.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Töltött kifli

 

Hozzávalók: 50dkg liszt,25dkg ráma,1tojás,1csomag vaníliás cukor,1csomag sütőpor,2evőkanál cukor,2evőkanál joghurt,2evőkanál olaj

Töltelék: sütésálló lekvár

Egy tálban a lisztet összemorzsoljuk a vajjal majd a többi hozzávalót is a tálba tesszük.Összegyúrjuk,4 részre vágjuk,egyessével folpackba csomagoljuk és 1órára hűtőbe tesszük.Miután pihent a tészta lisztezett deszkán kb:25-28cm átmérőjű köröket formálunk.Egy körből 12cikkelyt vágunk majd megtöltjük és a szélesebb oldalánál fogva feltekerjük,a két végét kissé behajtva kiflit formázunk belőle.Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kis távolságot hagyva tesszük és 200C-ra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt megsütjük.

48db. lesz belőle

Tipp:csokis:olvasztott tej vagy étcsokival is megkenhetjük,fahéjas:a kis cikkelyeket olvasztott vajjal lekenjük majd fahéjjal kevert cukorral(én barnacukorral szoktam) meghintjük,mogyorókrémes:nem kört hanem téglalapot nyújtok azt kis négyzetekre vágom,majd a közepükre teszek fél teáskanálnyi mogyorókrémet és a 2-2 szembenlévő sarkakat összecsípve lezárom,gesztenyés:a gesztenyemasszához(1csomag) adok 2evőkanál tejet vagy tejszínt,kicsi rumot vagy egy teáskanál rum aromát,összekeverem és ezzel tölthetem akár a kis cikkeket akár a kis négyzeteket.

 

 

toltott-kiflik.jpg

masolat---kep0206.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Görög citromos süti

 

Tészta: 20dkg liszt,10dkg gríz,2kávéskanál szódabikarbóna,35dkg cukor,1csipet só,2,5dl joghurt,3tojás,1citrom

Sziruphoz: 15kg cukor,1,5dl víz,4citrom

A sütöt 160C-ra előmelegítjük és kivajazunk egy 30x20 cm-es tepsit.Egy nagy tálban összevegyítjük a lisztet,a grízt,a szódabikarbónát,a cukrot és a sót.Egy mérőkancsóban kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal,belereszeljük a citrom héját és 1evőkanálnyit a levéből is.A keveréket átöntjük a tálba és fakanállal összedolgozzuk a tésztát.Tepsibe simítjuk és 45-55 perc alatt megsütjük.

A sziruphoz a cukrot beleszórjuk a vízbe,hozzáreszeljük a 4citrom héját és átszűrt levüket is.Takaréklángon addig keverjük míg a cukor fel nem olvad majd erősebb lángon 3-4 percig forraljuk.

Miután megsült a süti villával sok helyen megszúrkáljuk.Még melegen a tepsiben rákanalazzuk a citromos szirup felét majd 15 perc múlva rálocsoljuk a szirup másik felét is.Ha kihűlt kockára vagy szeletekre vágjuk.

  

 

 

gorog-citromos-suti.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Fonott kalács

 

Hozzávalók: 25dkg liszt,1,5dl langyos tej,3evőkanál kristálycukor,2dkg élesztő,5dkg puha vaj,csipet só,1tojás,5dkg mazsola,1/2 citrom,vaj és egy tojássárgája a lekenéshez

Szitáljuk a lisztet egy tálba és alakítsunk ki benne egy mélyedést.Az élesztőt 2evőkanál langyos tejben 1 kiskanál cukorral keverjük el,öntsük a mélyedésbe és szórjuk meg egy kis liszttel.Amikor a liszt felszíne repedni kezd adjuk hozzá a többi tejet és cukrot,a vajat,a sót és a tojást és dagasszuk ki kézzel vagy géppel.30 percig letakarva kelesszük.

Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe.Reszeljük le a citrom héját és a lecsepegtetett mazsolával együtt dolgozzuk össze a tésztával.Formáljunk 3 egyforma hosszú tekercset és fonjuk copfba.Nyomjuk össze a végeket,kenjük meg felolvasztott vajjal.Kelesszük még 20 percig majd kenjük meg tojássárgájával.Kenjünk ki egy tepsit és süssük benne 200C-n kb. 40percig.

Tipp: A tésztát mikor dagasztjuk érezzük,hogy kellhet még bele liszt,ezért én még 2-3 evőkanállal szoktam hozzá tenni.Aki a mazsolát nem kedveli természetesen elhagyhatja.Készítettem már úgy,hogy az egyik tekercshez hozzádolgoztam még egy evőkanál kakaót is majd középre helyezve fontam össze.

 

 

 

fonott-kalacs.jpg

fonott-kalacs-2.jpg

 

suti-132.jpg

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mars csokis chips

 

Hozzávalók: 4db. mars csoki,5dkg vaj,7,5dkg kukoricapehely,1teáskanál kakaópor

Egy edényben a vajat a darabokra tört mars csokival közepes lángon összeolvasztjuk majd hozzákeverjük a kakaóport is.Levesszük a tűzről az apró darabokra tört kukoricapelyhet hozzákeverjük.2 kiskanál segítségével egy sütőpapíros tepsire kis halmokat helyezünk.Legalább 1órára a hűtőbe tesszük,hogy megdermedjen.

 

 

 

mars-csokis-chips.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Csokis láva süti

 

Hozzávalók:(4adaghoz):20dkg étcsoki(legalább 50%-s),2tojás,4dkgliszt,4dkg cukor+a forma kiszórásához,4dkg vaj+a forma kikenéséhez

Vízgőz felett a darabokra tört csokit a vajjal megolvasztjuk majd hagyjuk hűlni.A tojásokat a cukorral habosra keverjük azután hozzáadjuk a vajas-csokis masszát és elkeverjük.A lisztet hozzászitáljuk és addig keverjük míg egynemű masszát kapunk.

A hőálló formákat kivajazzuk majd cukorral kiszórjuk.A formákat 3/4-ig töltjük a masszával aztán hűtőbe tesszük,míg meg nem dermed (kb.20perc).

Sütőt 200C-ra előmelegítjük és kb. 8-12perc alatt megsütjük a sütit.Ezt közvetlen a tálalás előtt tegyük meg.

 

Tipp: Amikor először készítettem nem volt még porcelán formám így jobb híjján kávés csészében készítettem el ami persze bírta a hőt.Sütés közben lehet ellenőrizni,mert akkor jó ha a tetején már érzékelhető a kéreg.Ha túlsütjük akkor a belseje is kiszárad,de itt az a cél,hogy a ropogós kérget megbontva olvadt csokit találjunk.Mielőtt kiborítjuk a formából egy késsel körbevághatjuk,hogy könnyebben elengedje a forma oldalát,majd ráborítunk egy tányért a tetejére és azzal együtt visszafordítjuk.Fagylalttal és gyümölccsel is tálalhatjuk.

 

 

 

csokis-lava-suti.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Zabpelyhes-csokis keksz

 

Hozzávalók: 15dkg zabpehely,10dkg liszt,fél teáskanál őrölt fahéj,fél teáskanál szódabikarbóna,1csipet só,10dkg tejcsoki,15dkg puha vaj,6dkg barna cukor,6dkg kristálycukor,1tojás

Sütőt 175C-ra bekapcsoljuk,kivajazunk vagy sütőpaprral kibélelünk tepsiket.

Egy nagy tálban a zabpelyhet,lisztet,fahéjat,szódabikarbónát és a sót összekeverjük.Apróra vágjuk a tejcsokit és ezt is hozzáadjuk.Egy másik tálban robotgéppel a vajat a kétféle cukorral összedolgozzuk majd hozzáütjük a  tojást és habosra keverjük.Fakanállal hozzákeverjük a lisztes-csokis keveréket és egymástól pár centi távolságot hagyva kis halmokat helyezünk el.Kb. 10-12 perc alatt megsütjük majd kivesszük a sütőből,de várunk míg hül csak azután szedjük le a papírról,nehogy eltörjön a keksz.

 

 

 

 

zabpelyhes-csokis-keksz.jpg

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kakaós-diós koszorú

 

Tészta: 35dkg liszt,1tojás,3 tetős evőkanál kristálycukor,2-2,5dl langyos tej,2dkg élesztő,fél mokkáskanál só,5dkg vaj vagy ráma+a tepsi és a tészta kenéséhez

Töltelék: 5dkg ráma,2evőkanál porcukor,1csapott evőkanál kakaó

A vajat megolvasztjuk majd hozzákeverjük a cukrot és a kakaót.

Töltelék:diós: 10dkg dió,10dkg kristálycukor,1csomag vaníliás cukor,kb. fél dl tej

Egy edényben a diót,a kétféle cukrot és a tejet felfőzöm.(kenhető masszát kell,hogy kapjunk)

 

Csészébe szórjuk a cukrot,hozzáadjuk a langyos tejet,sót és az élesztőt.Hagyjuk felfutni.

Egy tálba szitáljuk a lisztet,hozzáütjük a tojást,majd beleöntjük az élesztős tejet és a puha vajat.Kézzel vagy géppel kidagasztjuk,megszórjuk kis liszttel,majd letakarva 45 percig duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkán kicsit átdolgozzuk,aztán kb.50x30cm-s téglalappá nyújtjuk.A tészta egyik felére a diós,másik felére a kakaós tölteléket elkenjük.A hosszabb oldalánál fogva óvatosan feltekerjük koszorút formálva,a két végét összecsípjük.A koszorú egyik felét késsel pár centinként bemetszük,a másik felét kb.3centinként bevágjuk(de nem vágjuk teljesen el),majd kifordítjuk.Alufóliát teszünk a tepsire/sütőlapra amit olvasztott vajjal lekenünk,ráhelyezzük a koszorút és azt is lekenjük olvasztott vajjal.Kb. 30 percig ismét letakarva kelesztjük.

175C-n kb. 30 perc alatt megsütjük.(a sütőt nem kell előmelegíteni)

 

 

 

suti-214.jpg

 

kakaos-dios-koszoru.jpg

 

 

suti-215.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Brownies

 

Hozzávalók: 20dkg étcsoki(lehetőleg min.50%-s),10dkg vaj,20dkg porcukor,3tojás,15dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg fehércsoki

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.A tepsit (nálam kb.20x30cm-s) kibéleljük sütőpapírral vagy alufóliával,de lehet vajazni és lisztezni is.

Vízgőz felett az étcsokit a vajjal felolvasztjuk.Egy tálban a lisztet a sütőporral és az apróra vágott fehér csokival összekeverjük.Egy másik tálba szórjuk a cukrot,a langyosra hűlt vajas-csokit hozzáöntjük majd a tojásokat egyessével belekeverjük (nem kell hozzá robotgép csak egy fakanál).Végül 3-4 részletben a sütőporos lisztet is a masszához keverjük.Kb. 18-20 perc alatt megsütjük.Nem szabad túl sütni,ha kicsit ragadós marad a közepe és berepedezik a teteje akkor jó.

Tipp: 10dkg málnát is adhatunk hozzá attól szép színt és kicsit pikáns ízt is kap.A málnát sütés előtt óvatosan keverjük a masszához.

 

 

 

brownies-feher-csokival.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Csilis brownies

 

Hozzávalók: 15dkg vaj,3dkg kakaópor,5dkg étcsoki (min.50%-s),3 nagy tojás,1teáskanál vanília aroma,2teáskanál csilipehely,17dkg cukor,10dkg liszt,1teáskanál sütőpor

Sütőt 160C-ra előmelegítjük,a tepsit kibéleljük fóliával.

A vajat a csokival megolvasztjuk (lehet mikróban is),majd a kakaóport hozzákeverjük és 10percre félretesszük.Robotgéppel a cukrot a tojásokkal habosra keverjük (5perc),hozzáadjuk a vanília aromát a kihűlt vajas-kakaós-csokit,a sütőporral elkevert lisztet végül a csolipelyhet is.Elkeverjük,a tepsibe öntjük éskb.15-20 perc alatt megsütjük.A közepe még lágy legyen kicsit,ne süssük túl,mert akkor száraz lehet.

 

 

 

csilis-brownies.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Piskóta aszalt szilvával,dióval és csokival

 

Piskóta: 4tojás,20dkg cukor,20dkg liszt,fél dl forró víz,fél dl olaj,fél csomag sütőpor,6-8 szem aszalt szilva,egy marék dió,3-5dkg csoki (ét vagy tejcsoki)

Csokimáz: 15dkg étcsoki,1-2 evőkanál olaj

Sütőt 175C-ra előmelegítjük,a tepsit kibéleljük fóliával vagy sütőpapírral.

A tojások sárgáját a cukorral géppel habosra keverjük,majd 2-3 részletben a forró vizet és az olajat is hozzákeverjük.A lisztet a sütőporral elvegyítjük és ezt is 2-3 részletben a masszához adjuk.A szilvát,diót és csokit apró darabokra vágjuk megszórjuk egy teáskanál liszttel és a masszába keverjük.Egy másik tálban a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük,majd fakanállal óvatosan a tojásos masszához keverjük.Tepsibe öntjük és kb.20 perc alatt megsütjük.Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit amihez az olajat is hozzáadjuk.Ha kihűlt a piskóta akkor a csokimázzal bevonjuk.

Tipp:  A piskóta sütésekor a sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki,mert összeeshet a tészta.Tűpróbával ellenőrizhetjük,hogy átsűlt-e a piskóta.(Hústűvel vagy hurkapálcával,vagy fogvájóval a piskóta közepébe szúrunk és ha nem ragad rá a massza akkor megsült a süti)

 

 

 

piskota-aszalt-szilvaval-dioval-csokival.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kakaós piskótatekercs meggyel

 

Piskóta: 4tojás,12,5dkg liszt,1evőkanál kakaópor,12,5 dkg porcukor,1teáskanál vaníliaaroma,2teáskanál meleg víz

Piskóta locsolásáshoz: 3evőkanál a meggybefőtt levéből,2evőkanál meggylikőr,1teáskanál rumaroma

Töltelék: 2dl tejszínhab,1evőkanál porcukor,1habfixáló,10dkg étcsoki,fél üveg meggybefőtt,

Sütőt 190C-ra előmelegítjük.A tojásokat a porcukorral 5percig habosra keverjük majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és a vizet.A liszthez szitáljuk a kakaóport azután fakanállal óvatosan a tojásos masszába keverjük.Nagy tepsibe(gáztepsi) sütőpapírt teszünk,beleöntjük a masszát és kb.12-15 perc alatt megsütjük a piskótát.Vizes konyharuhára borítjuk a piskótát majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A meggylikőrt,rumaromát és a meggybefőtt levét összekeverjük és a kihűlt piskótát miután óvatosan kitekertük meglocsoljuk vele.Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk majd elkenjük a piskótán.A tejszínhabhoz adjuk a cukrot elkezdjük felverni aztán a habfixálót is hozzáadjuk és habbá verjük.A tejszínhab 2/3-t a piskótára kenjük majd megszórjuk a lecsepegtetett meggyel és feltekerjük.A maradék tejszínhabbal körbekenjük a piskótát.Meggyszemekkel és reszelt csokival díszíthetjük.

 

 

 

kakaos-piskotatekercs-meggyel.jpg

meggyes-kakaos-piskotatekercs.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sztracsatellás szív muffin

 

Hozzávalók:15dkg cukor,15dkg vaj,2tojás,1 teáskanál vanília aroma,4evőkanál tejszín,15dkg liszt,1teáskanál sütőpor,10dkg csokoládé(tej,ét,fehér)

A puha vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük,hozzáadjuk a tejszínt,a vanília aromát majd a tojásokat is egyenként.A liszthez adjuk a sütőport és az apró darabokra vágott csokit is azután fakanállal a vajas-tojásos masszához keverjük.

Muffinformát kivajazzuk,lisztezzük vagy ha hagyományos formát használunk akkor papírkapszlikkal kibéleljük.A formákat 2/3-d részig töltjük és 175C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 18-20 perc alatt megsütjük.

Tipp: Ebből az adagból 12db hagyományos muffin lesz.A szív sütőforma amiben készítettem kisebb űrtartalmú ezért 18db. lett belőle.Csokiból vegyesen szoktam tenni a sütibe tej,ét és fehér csokit is.Tejszínből 4 kávétejszínt szoktam használni,mert egy abból pont egy evőkanál és emiatt nem szükséges felbontani egy 2dl-s tejszínt,ha épp máshoz nem használnánk,de tejet is tehetünk a tésztához.

 

 

 

sztracsatellas-sziv-muffin.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kávés-meggyes tiramisu

 

Krém: 2tojás,25dkg mascarpone,2 evőkanál porcukor,1evőkanál forró víz

Tetejére: kakaópor

Továbbá: 1doboz babapiskóta /20dkg/,fél üveg magozott meggybefőtt

Mártogatáshoz: 1,5-2dl fekete kávé,1evőkanál rum, meggyeshez: 1dl meggybefőtt lé,1 teáskanál rum vagy rum aroma

A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.A tojássárgájákat a mascarponéval elkeverjük.Forró vízben elkeverjük a cukrot majd a mascarponés krémhez adjuk és elkeverjük vele.A felvert tojásfehérjét óvatosan a krémbe forgatjuk.3evőkanálall a krémből félreteszünk.A babapiskóta harmadát először a kávéban mártogatjuk meg és rakjuk le,majd jön rá a krém fele,aztán a következő sor piskótát a meggy lében forgatjuk meg és rakjuk sorba,majd jön a krém másik fele amire a meggy szemeket elhelyezzük,végül a maradék piskótát újból a kávéban forgatjuk meg és lerajuk a harmadik réteget.A félretett krémet elsimítjuk rajta majd vastagon megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük.

4-6 adag lesz belőle

 

 

kaves-meggyes-tiramisu.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Almás linzer fahéjas vanília öntettel

 

Tészta: 30dkg liszt,20dkg vaj,10 dkg porcukor,1 tojás,1 csomag vaníliás cukor,fél csomag sütőpor

Töltelék: 1kg alma,2teáskanál méz,1evőkanál vaj,fél teáskanál őrölt fahéj,pici rum,fél citrom leve és reszelt héja

Vanília öntet: 1 csomag vanília puding,3-4 evőkanál cukor,6-7dl tej(több akkor ha hígabb öntetet szeretnénk),1teáskanál vaníliaaroma,1 teáskanál őrölt fahéj

A liszthez adjuk a sütőport,a kétféle cukrot.A kockára vágott hideg vaj következik amit elmorzsolunk a lisztes keverékkel majd a tojást is hozzáadjuk és tésztává gyúrjuk.Folpackba csomagoljuk és kb.fél órára a hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk negyedeljük és cikkekre vágjuk.Teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat ráhalmozzuk az almát meglocsoljuk mézzel,rummal,citromlével hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a fahéjat is.Félpuhára pároljuk.

Fóliával bélelt tepsibe tesszük a tészta jó 2/3-t villával megszurkájuk,szórunk rá egy kis darált dió+cukor+fahéj keveréket aztután jöhet az almás töltelék majd a maradék tészta amit csak kis golyókká formálva a töltelékre dobálunk.190C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 percig sütjük.

A vanília pudingporhoz keverjük a cukrot,őrölt fahéjat,a tejet és a vaníliaromát,majd pudingot főzünk belőle.

A kihűlt süteményt kockára vágjuk (porcukorral megszórhatjuk) és a vanília öntettel tálaljuk.

Tipp: A tésztához én 15dkg liszt és 15dkg rétesliszt keverékét vagy alkalmanként csak réteslisztet használok.A tészta maradék 1/3-ból lehet vékony rudakat is sodorni majd rácsként elhelyezni a tölteléken.A darált dió+cukor+fahéj az alma nedvességét szívja fel,így nem áztatja el a tésztát.Finom a sütemény akkor is ha kissé megmelegítjük és a hideg öntettel tálaljuk.

 

 

 

almas-linzer-fahejas-vanilia-ontettel.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kakaós-csokis-zabpelyhes keksz

 

Hozzávalók: 10dkg liszt,2,5dkg kakaópor,fél kiskanál szódabikarbóna,1/4 kiskanál só,12,5dkg puha vaj,10dkg cukor,1 kiskanál vaníliaaroma,2evőkanál zabpehely,5dkg étcsoki

Egy tálba szitáljuk a lisztet és a kakaóport,hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát.Egy másik edényben a vajat a cukorral habosra keverjük,jön hozzá a vaníliaaroma majd a lisztes-kakaós keverék.A zabpelyhet és az apróra vágott csokit már fakanállal keverjük hozzá.Teáskanálnyi adagokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsibe és 170C-ra előmelegített sütőben kb. 13-15 percig sütjük.

Tipp: reszelt narancshéjjal vagy csilivel is finom lehet :)

 

 

 

kakaos-csokis-zabpelyhes-keksz.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mézes krémes

 

Tészta: 4evőkanál tej,5dkg ráma,15dkg cukor,1tojás,1kiskanál szódabikarbóna,6dkg méz,40dkg liszt

Krém: 20dkg ráma,20dkg cukor,1 citrom reszelt héja,3dl tej,6dkg búzadara,baracklekvár

 

Tésztához a tejet a rámával,cukorral,tojással és a mézzel vízgőz felett összefőzzük.Langyosra hűtjük majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és sima tésztává gyúrjuk.4részre osztjuk és 20 percre hűtőbe tesszük.Egy kb.20x30-s tepsi hátán sütjük,ezért a tepsi méretére nyújtjuk,majd megsütjük./Érdemes a sütőpapírt enyhén liszttel megszórni és azon nyújtani így helyezni a tepsi hátára./Ezt mind a 4 tészta adaggal megtesszük, 180C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük,majd hűtjük.

A krémhez  a cukrot a rámával habosra keverjük.Tejet forralunk,a búzadarát hozzáadjuk és lassú tűzön állandóan kevergetve felfőzzük.Kihűtjük,hozzáadjuk a cukros-vajat és a citromhéjat.

Az első lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral majd a krém harmadával és ugyanígy járunk el még kétszer.Az utolsó-negyedik lap-is felkerül amit porcukorral megszórhatunk vagy csokimázzal bevonhatjuk.

Tipp: érdemes 1-2 nappal hamarabb elkészíteni,mert addigra összeérnek az ízek és puhul a tészta is.

 

 

 

mezes-kremes.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Gyümölcsös piskóta

 

Hozzávalók: 4tojás,20dkg cukor,20dkg liszt,fél csomag sütőpor,0,5dl forró víz,0,5dl olaj,csipet só,kb.20-30dkg. vegyes gyümölcs,5dkg apróra vágott csoki/ét vagy tejcsoki/

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.A tojássárgáját a cukrral jó 5percig robotgéppel habosra keverjük.A forró vizet és az olajat 2-3részletben hozzákeverjük,majd a sütőporral elkevert lisztet is több részletben a masszához keverjük.Egy másik tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.Egy fakanállal a fehérje habot óvatosan elkeverjük a tojásos masszával.A  gyümölcsöket és az apróra vágott csokit egy pici liszttel leszórjuk és ezt is óvatosan a masszához adjuk.Sütőpapírral/fóliával bélelt tepsibe/kb. 20x30/ öntjük és kb.20 perc alatt megsütjük.Mikor kihűlt kockákra vágjuk és tetszés szerint meghinthetjük porcukorral is.

Tipp: A gyümölcs lehet friss,fagyasztott vagy befőtt is,épp mi van otthon.Ha befőttet vagy fagyasztott gyümölcsöt használunk akkor csepegtessük le amennyire lehet,hogy ne áztassa el a piskótát.Ha szilvát vagy sárga/őszibarackot teszünk bele akkor felezzük vagy negyedeljük attól függően milyen nagy a gyümölcs.

 

 

 

gyumolcsos-piskota.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Töltött kosárkák

 

Hozzávalók: 50dkg liszt,25dkg ráma,1tojás,1 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,2evőkanál olaj,2evőkanál porcukor,2evőkanál joghurt

Töltelék: lekvár lehet többféle is,ét vagy tejcsoki

Egy nagy tálban a hozzávalókból tésztát gyúrunk,majd folpackkal letakarjuk és minimum egy órára hűtőbe tesszük.A kis kosárka formákat olvasztott vajjal kikenjük,pici liszttel is leszórjuk.A tésztából kis golyókat csípünk le és a formába nyomkodjuk.Lekvárból egy teáskanálnyit tegyünk a kosárkákba.Egy kocka olvasztott csoki kerül egy kosárkába,így ennek megfelelően számoljunk vele.A kis kosárkákat 200C-ra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük.Ebből az adagból kb.50-55db töltött korong lesz.

 

 

 

toltott-kosarkak.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

yeki25.hu@gmail.com

(Jekkel Béla, 2012.02.04 23:36)

Szóval nagyon örülök ennek az oldalnak ! :-) Sok finomság.....

 

 

Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Március / 2014 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 20983
Hónap: 728
Nap: 29